Foto blog Renate augustusElk deelneemstergesprek heeft een rode draad. Als informatrice vertel ik uiteraard over het belang van het hCG-hormoon; dat zij tot haar 16e week een hoge hoeveelheid kostbaar hormoon in haar urine heeft, wat heel goed gebruikt kan worden voor andere stellen die te maken hebben met vruchtbaarheidsproblemen. 1 op 6…. oei wat veel! Vaak is de deelneemster goed op de hoogte van het belang van Moeders voor Moeders. Door haar eigen moeder is ze misschien hierop gewezen, door bijvoorbeeld vriendinnen of ze is hierover geïnformeerd door de verloskundige.

In mijn rayon heb ik heel goed contact met de verloskundigen (ISIS, Verloskundigepraktijk de Linde en Rashida Visser). Zij zorgen ervoor dat er gelijk informatie over Moeders voor Moeders wordt meegegeven bij de inschrijving/eerste bezoek. Ik ben blij dat ik van deze dames zo’n fantastische samenwerking krijg. Zo zorgen wij met elkaar dat de hulpvraag goed wordt ingevuld in mijn rayon.

Zodra ik een aanmelding via de site ontvang, bel ik op om een afspraak te maken en kom ik graag bij de deelneemster thuis om alles aan haar uit te leggen. Zo’n gesprek is altijd heel persoonlijk. Als informatrice ben je vaak één van de eersten die op de hoogte is van deze mooie prille zwangerschap. Dit schept een band. En dat vind ik heerlijk. Zelf heb ik bij allebei mijn kinderen ook meegedaan aan Moeders voor Moeders en voelde mij daarbij ontzettend goed. Ik wilde mijn geluk delen en dat kon! Hoe fijn is het om een ander te kunnen helpen. Het gesprek met de informatrice bij mij thuis kan ik mij maar al te goed herinneren. Er is een bepaalde sfeer die vrouwen op dat moment met elkaar delen. Je vindt het spannend, bent misschien een beetje onzeker en vindt het fijn om met iemand over je zwangerschap vrijuit te kunnen praten.

Nu is het een omgekeerde wereld én heb ik al veel bijzondere gesprekken gehad. Zoveel verschillende soorten vrouwen, huishoudens en gezinssamenstellingen. Uitersten maak ik dagelijks mee. Maar één ding zie ik bij elke vrouw en dat is dat ze straalt van geluk. Wat best grappig is, is dat ik overal nu de deelneemsters tegen kom! Tijdens het boodschappen doen, sporten of bijvoorbeeld op de basisschool. Of natuurlijk bij mij op het depot. Een knipoogje of vriendelijk knikje en wij weten genoeg!

De reacties van mensen om mij heen zijn ook erg leuk. Het depot is altijd een eyecatcher bij ons in de straat. Op woensdag is de omwisseldag en zet ik in de morgen alle kratjes klaar voor de deelneemsters om deze te wisselen. Er zijn woensdagen dat ik meer deelneemsters heb op het depot. Met als gevolg dat er een blauwe zee aan kratjes bij mijn voordeur staat en dan krijg je opeens via Facebook een berichtje met foto; “Jij bent wel héél erg zwanger!?”. Haha geweldig!

De deelneemstergesprekken koester ik en daar put ik mijn energie uit om nog meer meiden enthousiast te krijgen om mee te doen aan Moeders voor Moeders.

Liefst, Renate.

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar info@moedersvoormoeders.nl.

Meer Artikelen