jill-mvm copy

Zwanger zijn is natuurlijk een hele bijzondere tijd. Toch is het voor veel vrouwen ook een lastige tijd. Sanne en Jill spreken openhartig over hun onzekerheden.

Jill: “Op de allereerste plaats is het zwanger mogen zijn al heel bijzonder. De spanning vooraf over het feit of je wel/niet vruchtbaar bent. Wij hadden het geluk dat ik snel zwanger was en hebben dus ook niet lang in spanning gezeten.” Sanne was ook dolgelukkig met haar zwangerschap, maar had het tegelijkertijd ook moeilijk: “Hoe kan het, dat als ik door boekjes en verhalen blader, vooral hele andere gevoelens bij mezelf ontdek. Gevoelens die eigenlijk nergens beschreven worden. Hoe trots ik ook ben om moeder te worden en elk moment te genieten van het wondertje in mijn buik, hoe onzeker ik ook de afgelopen maanden ben bij het bekijken van mijn veranderende lichaam (en hoe dit lichaam er na de zwangerschap uit zal zien).”

Bij Jill zag je aan de buitenkant weinig veranderingen, van binnen was er echter genoeg gaande. “De eerste 20 weken van de zwangerschap gebeurde er ontzettend veel in mijn lichaam. Ik had ontzettend veel buikpijn, was misselijk en moest regelmatig spugen. Vanaf een week of 20 voelde ik me een stuk beter. De veranderingen aan de buitenkant werden steeds beter zichtbaar. Mijn buik groeide, ik voelde de baby steeds vaker en beter bewegen. Mensen zagen nu dat ik zwanger was waardoor ik leuke reacties kreeg. Dit maakte het gevoel dat er een kindje op komst was meer echt.”

Sanne had moeite met haar fysieke veranderingen en als ze haar onzekerheden uitte, stuitte ze op weerstand van vrienden , familie en andere mama’s. “Vaak worden onzekerheden weggewimpeld met uitspraken als: ‘och, het maakt toch niets uit hoe je eruitziet, als het kindje maar goed groeit’ en ‘die kilo’s vliegen er toch wel af als je borstvoeding gaat geven’. Kortom, uitspraken die niet echt helpen in het wegnemen of geruststellen van mijn onzekerheid. Er is weinig tot geen mvmblog2ruimte om hier echt over te praten.”

Vanaf week 28 zag ook Jill haar lichaam veranderen. Niet alleen haar buik maar ook de rest van haar lichaam werd dikker. “Mijn gezicht werd voller, mijn armen dikker en mijn broeken zaten strakker. Dat had bij mij zeker invloed op mijn zelfvertrouwen. Het ene moment ben ik blij met mijn lichaam, het andere moment kijk ik in de spiegel en ben ik helemaal niet blij met wat ik zie. Het is niet eens mijn buik die ik niet mooi vind, want mijn buik vind ik heel mooi. Maar dat je overal dikker wordt vind ik met momenten nog wel eens lastig. Het houdt mij gelukkig niet tegen om dingen te doen en te ondernemen. Ik voel me momenteel (ben 32 weken zwanger) ontzettend goed. Ik sport nog zeer regelmatig en ben nog heel actief.”

Ondanks de zwangerschapskilo’s zijn beide dames heel enthousiast over de fotoshoot van Dreamy Pictures. Ze werden mooi aangekleed en hun make-up en haar werd door More Than Make-Up voor ze gedaan. Jill vindt zwangerschapskleding over het algemeen wat oubollig. Gelukkig vond ze de jurk prachtig en is ze heel blij met de kleding die ze van Vidamama heeft gekregen.

Ondanks de wisselende relatie die ze met hun eigen lichaam hebben, is Jill vooral heel trots en vindt ze het een bevestiging om te zien hoe mooi het wel niet is om zwanger te mogen zijn. Ook Sanne kreeg een boost in haar zelfvertrouwen toen we haar mochten verblijden met deze prijs. Ook Sanne is ongelooflijk trots en kijkt nu met andere ogen naar zichzelf. Sanne wil afsluiten met een prachtige les: “Trots zijn op je lichaam, liefde voor jezelf en je vooral niet gek laten maken door anderen, dat zijn belangrijke waarden die ik mee wil geven aan mijn kleine meisje.”

Wil jij deze ervaring ook? Dat kan! Moeders voor Moeders geeft namelijk een compleet verzorgde zwangerschapsfotoshoot van Dreamy Pictures weg! Inclusief haar en make up. Ga snel naar de Moeders voor Moeders Facebook pagina en leg uit waarom jij moet winnen. Meedoen kan tot en met dinsdag 15 september 2015

Eva Dekker – heeft 1 verhalen geschreven.

Meer Artikelen