blog renateInformatrice Renate zal vanaf Juli elke maand een gastblog voor ons schrijven. Ze trapt af met haar eerste blog, geschreven in juli, waarin ze zichzelf – en haar familie – voorstelt. Maak kennis met Renate!

“Vandaag is het een heerlijke zonovergoten dag en ik zit lekker achter mijn laptop in de tuin. Klaar om mijn eerste blog te schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar. De vogels fluiten en vliegen af en aan; wat een fantastische dag. De kinderen spelen lekker met water en je hoort de mensen klussen/rommelen in de omliggende tuinen. Iedereen voelt zich beter bij deze temperaturen.

Wie ben ik? Ik ben Renate Gouwens, gelukkig getrouwd met mijn soulmate Stefan en samen hebben wij 2 schatten + boefjes van kinderen; Nadine (10 jaar) en Justin (7 jaar). Wij wonen in Spijkenisse in een knusse eengezinswoning in een gezellige, kindvriendelijke wijk. Ook hebben wij een viervoeter; beagle genaamd Flo. Ik ben een bezig bijtje en dat vind ik heerlijk. Ik ben altijd bezig of onderweg. Vind alles leuk en ben vooral erg spontaan. Spring van de ene activiteit in de andere. Soms is het haast niet bij te benen voor mijn gezin! Ik vind het fijn om met allerlei verschillende mensen te praten en vandaar dat mijn job zo goed bij mij past. Als informatrice van Moeders voor Moeders voel ik mij als een vis in het water. Mijn werk is goed te combineren met mijn gezin. Overdag zitten zij lekker op de basisschool (dit is bij ons om de hoek) en in de avonden is mijn man thuis. Dus mijn deelneemstergesprekken kan ik goed inplannen.

In de praktijk is het voor een moeder anders wel altijd passen en meten, elke dag weer. De klok tikt maar door… Om een voorbeeld te geven: Nadine speelt hockey (MD4) en zij wordt extra gevraagd voor een wedstrijd. Ik hoor mijzelf tegen de coach zeggen; “Natuurlijk kan zij meedoen”… Bij mij gaan gelijk alle radertjes draaien en komt de planning direct op gang. Ehh dan moeten we nu wel op tijd eten, zo de hond uitlaten en toch nog even snel een boodschap doen! Dan eten we geen bloemkool, maar pasta met kip en wat roerbakgroente.

Improviseren en plannen is wat een moeder constant doet, in combinatie met de zorg en liefde voor haar kinderen en daarin is zij een topper. De bekende lijstjes in je hoofd met dingen die je allemaal nog wilt doen vandaag of deze week, die kennen wij moeders allemaal maar al te goed. En wat geeft het een rust als je daadwerkelijk alles hebt kunnen afvinken! Laatst was ik bij de fysio en moest mijn schouder en been ingetaped worden om mijn spieren te ontlasten. Toch kan ik dan niet rustig aan doen, dat werkt averechts! Ik moet en zal dat lijstje in mijn hoofd afmaken. Aard van het beestje zeggen ze dan!

Ik vind het super om mijn dagelijkse bezigheden om papier te zetten, zodat jullie dit kunnen volgen. De ervaringen die ik op doe tijdens mijn werk of juist de fases die ik met mijn kinderen doorloop wil ik graag met jullie delen. Moeder zijn is een oergevoel en is moeilijk met een pen te beschrijven. Daar ligt voor mij nou juist de uitdaging. Ik ga bloggen en wens jullie veel leesplezier. Liefs Renate

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar info@moedersvoormoeders.nl.

Meer Artikelen