mvm4Kinderwagen

Ik zie je lopen achter de kinderwagen. Nieuw model, mooie dekentjes. Het ziet er perfect uit. Maar je schouders zijn iets gebogen en je blik is afwezig.

Ben je aan het nadenken over de boodschappen die je nu nog moet gaan doen. Of is het iets anders. Ben je net moeder en vind je het soms best wel zwaar?

Je had vast grote verwachtingen. Zoals de meeste vrouwen die voor de eerste keer zwanger zijn en bij wie ik voor mijn werk als informatrice voor Moeders voor Moeders kom. Pas zwanger en nu al verlangend naar het moment dat je eindelijk je kindje in je armen kan houden. Vol verwachting uitkijkend naar de roze wolk. Je hebt verhalen van je vriendinnen gehoord, over hoe mooi het is. Soms duurde de reis naar de zwangerschap erg lang, soms ook een beetje onverwacht, maar altijd heel welkom.

En wat is het heerlijk om moeder te worden. Je hebt er zo naar toe geleefd, een klein beetje over gefantaseerd. Hoe vaak heb je al in de nieuwe kinderkamer gestaan en de kleertjes weer netjes in de kast gelegd. Je bent maanden bezig geweest met het uitzoeken van de perfecte naam. Boeken met geboortekaartjes zo vaak bekeken.

Maar soms is de wolk niet helemaal roze. Soms zijn de nachten lang, is de partner minder begrijpend. En dat kleine hummeltje dat 9 maanden in je buik zat, nu zullen jullie elkaar moeten leren kennen.

Heb je in de woonkamer voor je al je ontvangen felicitatiekaartjes gestaan die aan het touwtje hangen. Roze of blauw, waarin iedereen heeft geschreven; ‘geniet ervan!’. Vraag je je af waar het kaartje hangt met ‘sterkte’ er op geschreven?
Vond je het moeilijk om toe te geven dat het soms best wel pittig is. Of was je jaloers op vriendinnen bij wie het zo makkelijk leek? Of word je wel eens onzeker van al de adviezen die iedereen je geeft.

Vraag je je soms af of je het allemaal wel goed doet? Vraag je je stiekem soms wel eens af of je een goede moeder bent?

Ja. Je bent een goede moeder. Een goede moeder twijfelt aan zichzelf, een goede moeder wil alleen maar het beste voor haar kind. En de band tussen jou en je kind zal sterker zijn dan je je ooit kunt voorstellen. En ja, bij een ander lijkt het heel vaak gemakkelijker. Maar we kennen allemaal dezelfde twijfels en worstelingen. En je weet het ook wel, diep in je hart, je bent een geweldige moeder.

Ik zie je lopen achter de kinderwagen. Je glimlacht. En ik hoop voor je dat de beslissing welke groente je vanavond bij de aardappelen eet, jouw grootste uitdaging van vandaag was.

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar info@moedersvoormoeders.nl.

Meer Artikelen