M4MIn Marokko sterven tien keer zo veel vrouwen tijdens de zwangerschap of bevalling dan in Nederland. Vooral buiten de grote Marokkaanse steden zijn weinig verloskundigen werkzaam. De stichting midwives4mothers (m4m) gaat, samen met verloskundigen uit Marokko, hier verandering in aanbrengen (twin-2-twin project). Moeders voor Moeders steunt dit goede doel financieel, en jij kunt ook je steentje bijdragen!

Door kennis over te dragen hoopt m4m de ongekend hoge moeder- en babysterfte tegen te gaan. De Marokkaanse Organisatie van Verloskundigen heeft m4m speciaal gevraagd om zich in te zetten voor veilig moederschap in Marokko. De laatste jaren is baby- en moedersterfte wel gedaald in deze regio, maar helaas is deze nog altijd onacceptabel hoog. Verloskundigen hebben kennis en ervaring nodig en m4m zet zich in om verloskundigen in Marokko bij te scholen. Dit unieke twin-2-twin project loopt tot en met 2016.

Achter elke zwangere staat een verloskundige! En het is tijd dat er korte metten wordt gemaakt met onnodige moeder- en babysterfte. Naast onze eigen steun schenken wij in de maand december aan elke nieuwe deelneemster een paar babysokjes, met de tekst I am Here / Here I am. De opbrengst van deze sokjes gaat ook naar de stichting m4m. Dus iedere zwangere die in december gaat meedoen draagt zo ook haar steentje bij!

Meer weten over midwives4mothers en het twin-2-twin project in Marokko? Neem dan een kijkje op de officiële website. Aanmelden voor Moeders voor Moeders kan hier.

SandraSandra – heeft 7 verhalen geschreven.
Marketing Assistant bij Moeders voor Moeders.

Meer Artikelen