zwangere vriendinnenVriendschappen die ontstaan uit Moeders voor Moeders, het kan! Informatrice Linda schreef er een blog over.

Vanochtend bezocht ik Ryanne. Zij doet voor de tweede keer mee aan Moeders voor Moeders. De eerste keer woonde zij in het centrum van Bussum. Omdat zij de kratten niet pal voor de deur kon zetten, i.v.m. het winkelende publiek en de cafébezoekers, spraken wij af dat zij ze aan de overkant van de straat bij de containers van Halfords zou neerzetten.

Toevallig raakte haar overbuurvrouw in dezelfde periode zwanger, en Ryanne kende haar niet. Haar overbuurvrouw wilde graag deelnemen aan Moeders voor Moeders, maar vanwege hetzelfde probleem van het aanbieden van de kratten twijfelde zij om mee gaan doen. Toen zij de blauwe kratten bij Halfords zag staan en dit dus een oplossing was, besloot zij zich ook aan te melden. Vanaf dat moment hadden beide dames dezelfde wisselplek, maar zij kenden elkaar niet en wisten ook nog niet wie de ander was die zwanger was in de buurt. Dan ga je toch een beetje om je heen kijken…

Ryanne heeft toen een keer een kaartje op de kratten gelegd met daarin de hartelijke felicitaties voor deze deelneemster. Hierop antwoordde de overbuurvrouw de daaropvolgende week met een kaartje voor Ryanne. Hier is het contact ontstaan tussen de twee overbuurvrouwen. Hun kindjes zijn nu 1,5 jaar oud en schelen maar 2 weken en de vriendschap bestaat nog steeds: Ryanne is inmiddels verhuisd naar Huizen en haar toenmalige overbuurvrouw naar Gouda, maar ze hebben nog steeds contact met elkaar!

Heb jij nieuwe vrienden gemaakt dankzij je deelname aan Moeders voor Moeders?

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar info@moedersvoormoeders.nl.

Meer Artikelen