dubbel gevoelZwanger! Blijdschap en geluk, maar al snel komt het keerpunt. Er is vaak wel iemand in je omgeving die moeite heeft zwanger worden. Hoe vertel je dan het blije nieuws?

Onze informatrices horen vaak van nieuwe deelneemsters dat ze een dubbel gevoel hebben bij hun zwangerschap. Natuurlijk zijn ze allemaal erg blij en dankbaar dat ze zwanger zijn, maar vinden het vaak moeilijk om het bekend te maken bij vrienden en familie. De reden hiervoor is dat er vaak iemand in hun omgeving vruchtbaarheidsproblemen heeft.

Het is dan best lastig het blije nieuws te brengen, want niets is vervelender dan zelf heel blij zijn en iemand anders daar wellicht verdriet mee te doen. Vaak is de vrouw in kwestie alleen maar blij voor je en ze zou het helemaal niet leuk vinden als je het bewust achterhoudt.

Aan de andere kant is het kennen van een vrouw met vruchtbaarheidsproblemen vaak een reden om mee te doen aan Moeders voor Moeders. Hierdoor wordt het besef van het geluk van zwangerschap intenser en willen vrouwen vaak iets terug doen. Het blijft een wonder.

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen