Dat moeders het druk hebben, hoeft natuurlijk allang al niet meer gezegd. Achter de kinderen aanrennen, zorgen dat iedereen op tijd eten krijgt, op en neer naar het schoolplein, zelf nog aan het werk, het huishouden, boodschappen doen, sporten, en dan beginnen we nog niet eens over de sportclubjes van de kinderen, de verjaardagspartijtjes en etentjes met vriendinnen. Ja, af en toe hebben moeders echt even tijd voor zichzelf nodig.

Een recent onderzoek van het marketingbureau Mums Now laat zien dat deze ‘Me-time’ bij moeders vaak ingevuld word door Facebook. Maar liefst 99% van de 1.000 ondervraagde moeders geeft aan een Facebook account te hebben en het merendeel gebruikt Facebook een paar uurtjes per dag om eventjes bij te komen van alle hectiek. Dit gebeurt meestal in de avonduren tussen 20 en 22 uur, wanneer de kids in bed liggen. Het onderzoek laat ook zien dat het gebruik van Facebook onder moeders overdag tussen 8 en 16 uur veel lager is.

Veel moeders gebruiken Facebook om in contact te blijven met hun vrienden, maar er kan veel meer met dit sociale platform. Nieuwe producten ontdekken, herinnerd worden aan acties en kortingen bij favoriete winkels, nieuwe recepten uitwisselen en nog zo van alles.

Herken jij je in dit verhaal? Hoe gebruik jij Facebook?

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen