Stel je voor: al maanden proberen jij en je partner al zwanger te worden, en elke maand is het weer een teleurstelling dat het schermpje niet van kleur is veranderd. Op een doodnormale donderdagavond zit je lekker wat te drinken met je beste vriendinnen in je favoriete café en het gesprek komt op de welbekende vrouwelijke ongemakken. Plotseling maakt je hart een sprongetje; wanneer was de laatste keer dat jij ongesteld bent geweest? Dat is zeker anderhalve maand geleden!

Je kunt je nu niet langer meer concentreren op het gesprek. je wilt naar huis en duimt dat er nog een zwangerschapstest in het medicijnkastje in de badkamer ligt. Je wilt per se nu weten of het na al die maanden, na al die teleurstellingen, eindelijk raak is. Hoe fijn zou het op zo’n moment zijn dat je alleen maar eventjes naar de wc hoeft te lopen om daar een test uit de automaat te trekken?

In de Amerikaanse plaats Mankato in Minnesota is dit werkelijkheid; in een populaire bar, Pub 500, prijkt er in het damestoilet ‘s werelds eerste zwangerschapstestautomaat. Voor slechts drie dollar per stuk haal je heel gemakkelijk een test uit de muur. Vrouwen in de buurt zijn enthousiast en de eerste maand werden er al enkele tientallen testen verkocht.

Amerikanen zien er, naast dat de tests goedkoper en makkelijker voor handen zijn, nog meer voordelen in. Volgens hen zorgt deze automaat ervoor dat vrouwen zich meer bewust worden van het drinken van alcohol. Het is in de Verenigde Staten een groot probleem dat een deel van de vrouwen door blijft drinken terwijl ze zwanger zijn; één op de dertien maar liefst! En dat terwijl het toch algemeen bekend is dat alcohol de hersenen van jouw kleintje kan beschadigen.

Maar is het wel nodig, een zwangerschapstestautomaat in elke bar en restaurant? Wat vind jij, doe jij liever thuis in je eigen badkamer de test of wil je het gewoon zo snel mogelijk weten en kan je niet wachten?

SusanneSusanne – heeft 12 verhalen geschreven.
Susanne, 24 jaar, community manager. Houdt van schrijven!

Meer Artikelen

  • Geen artikelen gevonden