Het is gelukt! De zwangerschapstest is positief en samen met je partner kan je je geluk bijna niet onder woorden brengen. Of je nu zwanger bent geworden door Moeders voor Moeders of zelf besluit te doneren, dit is vast herkenbaar voor iedereen. Maar wanneer breng je het goede nieuws naar buiten?

Naast je partner zijn het meestal jouw ouders en andere directe familieleden met wie je het heuglijke nieuws wil delen, maar wanneer is dit het goede moment? De donatieperiode van Moeders voor Moeders is al vroeg in de zwangerschap en wij begrijpen heel goed dat je op dat moment nog niet zit te wachten om het iedereen te laten weten. Daar houdt Moeders voor Moeders uiteraard rekening mee, door discreet om te gaan met de gesprekken en jouw informatie.

Wanneer het moment wel daar is, is er voor sommigen ook nog een ander dilemma. Op welke manier ga je het grote nieuws vertellen? Je wilt er natuurlijk wel iets speciaals van maken! Zo kan je bijvoorbeeld een T-shirt dragen waarop de grote verrassing gedrukt staat. In de winkel en op internet zijn er verschillende te koop, maar je kunt er natuurlijk ook zelf eentje maken! Laat een shirt met jouw eigen tekst drukken of haal een paar textielstiften bij de hobbywinkel en leef je uit. Wat je ook kunt doen is een cadeautje aan je ouders geven met teksten voor opa’s en oma’s erop; zeker weten dat ze het snel doorhebben! Je kunt het ook iets subtieler aanpakken door een klein dingetje, zoals een pinda of rijstkorrel, cadeau te geven met een briefje erbij: ‘zo groot is jullie kleinkind nu!’

Wanneer en hoe heb jij je de mensen in je omgeving verteld over je zwangerschap?

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen