Je kindje is op komst en de kinderkamer is nog niet klaar. De baby uitzet moet nog uitgezocht worden. Overal op internet zijn lijstjes te vinden met wat je allemaal nodig hebt. Je kunt natuurlijk alles nieuw kopen, maar ook tweedehands is er genoeg aanbod. Hoe ga jij alles verzamelen?

Kleertjes hoef je lang niet altijd nieuw te kopen. Een baby groeit tenslotte als kool en dan is alles snel te klein. Vriendinnen, familie en collega’s die al een kleintje hebben gekregen hebben vaak nog zakken vol met kleertjes die ze graag aan je meegeven. En vaak krijg je na de geboorte van je kindje nog babykleding cadeau. Je kunt natuurlijk ook gewoon alles nieuw kopen als je dat fijner vindt. Want wat is er nou leuker dan babyshoppen als je zwanger bent?

Naast kleertjes komen uiteraard nog de grote aankopen. Een kinderwagen, een box, de babykamer. Deze spullen kosten bij elkaar al gauw meer dan duizend euro, maar op een tweedehands website, zoals bijvoorbeeld Marktplaats.nl bespaar je zo de helft van de kosten. Veel van de spullen die op deze sites worden aangeboden zien er vaak nog prima uit. En meubeltjes knap je vrij snel op met een likje verf.

Voor een aantal uitzet spulletjes wordt aangeraden om deze nieuw in de winkel te kopen. Om veiligheidsredenen is een autostoeltje daar een voorbeeld van. Daarnaast vinden veel vrouwen het hygiënischer spuugdoekjes en lakentjes nieuw aan te schaffen.

Het is natuurlijk helemaal aan jou. Wil jij graag die hippe kinderwagen van € 700,- euro, maar heb je maar € 200,- begroot? Kijk dan ook eens op tweedehands websites. Of misschien hebben vrienden of familie er nog wel één op zolder staan. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Veel succes met verzamelen en geniet ervan!

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen