Door het inzamelen van jouw urine kun je andere vrouwen met een kinderwens helpen zwanger te worden. Het idee dat je elkaar kunt helpen door alleen maar wat urine op te vangen, dat is toch prachtig? Toch zijn er veel ideeën waarom je wel- of niet meedoet aan het inzamelen van urine.

Er zijn mensen die vinden dat niet iedereen kinderen moet krijgen. Bijvoorbeeld omdat ze niet in staat zouden zijn om kinderen op te voeden. Het zou af te lezen zijn aan het gedrag in de periode dat ze geen kinderen hebben. Het lot zou bepalen of je wel- of niet geschikt bent voor het moederschap en geloofsovertuiging kan daarbij ook een rol spelen.

Zelf ben ik moeder van twee mooie en gezonde kinderen. We hebben ook een pleegzoon. Ik ben er trots op dat we onze kinderen een warm thuis kunnen bieden. Dat we de kinderen kunnen geven wat ze nodig hebben. Hierbij denk ik vooral aan de rechten van het kind. Recht op leven, liefde, vrijheid en zorg. Dit zijn belangrijke uitgangspunten, verankerd in onze wetgeving. Maar natuurlijk komt er nog veel meer bij kijken.

Opvoeden is geen makkelijke klus. Regelmatig vraag ik me af of ik het wel goed doe. Ik heb voor mijn gevoel ook fouten gemaakt en ik zal er nog zeker maken en volgens mij ben ik daar niet de enige in. We zijn allemaal onzeker op z’n tijd. Let maar eens op alle adviezen die je kunt krijgen. Uit tijdschriften en boeken over opvoeden, de nieuwe centra voor Jeugd en Gezin (CJG) die van alles organiseren om ouders en opvoeders te ondersteunen, opvoedpoli’s en ga zo maar door. Dit alles is ontwikkeld omdat er vraag naar is.

Mensen die (nog) geen kinderen hebben weten vaak niet hoe ze het als opvoeder zouden doen. Door hormonen en het krijgen van kinderen verandert je lichaam maar het verandert ook je gedachten en je handelen. Zo was ik vroeger dol op wintersport en survival. Het kon me niet wild genoeg zijn. Sinds ik moeder ben heb een veel groter verantwoordelijkheidsgevoel.

Als we nu met de kinderen ergens naartoe gaan waar het koud is en we zijn er niet voldoende op gekleed, dan zorg ik dat de kinderen niets te kort komen. De kinderen krijgen mijn trui en sokken. Ik zelf loop er ongezond luchtig bij. Dat is het leven van een moeder: alles gaat boven het welzijn van onze kinderen.

Is het dus niet zo dat we het ouderschap allemaal in huis hebben? Het is een vuurtje dat aangewakkerd moet worden. Soms hebben we de steun van onze omgeving nodig, vragen we om hulp of goede raad. Het gaat niet altijd vanzelf, maar daarom leven we in een groep. Als het nodig is, kunnen we elkaar opvangen. Een mooie gedachte!

Wees dus eerlijk over jezelf en anderen en help elkaar. Meld je aan bij Moeders voor Moeders!

Deze blog is geschreven door informatrice Mariska Meijer.

Terry - MvM – heeft 8 verhalen geschreven.
Fieldmanager bij Moeders voor Moeders. Houd van shoppen en sauna's. Is gek op lezen en doet aan boxing om fit te blijven.

Meer Artikelen