Met iedere deelneemster voor Moeders voor Moeders ben ik super blij. We hebben veel urine nodig en iedere druppel telt. Dat is een slogan die we vaak gebruiken en daarom bedanken we onze deelneemsters altijd voor hun deelname door middel van een presentje. In mijn gesprekken met deelneemsters hoor ik vaak : ‘Maar daar doe ik het niet voor hoor!’ of ‘Dat wist ik niet, wat leuk!.’ Dat snap ik goed, maar voor mij is het natuurlijk leuk om iets cadeau te geven.

In een gesprek een paar weken geleden vroeg een deelneemster mij even te wachten. Ze haalde een vergeeld boekje uit een lade te voorschijn. Het was een babydagboek met Ot en Sien-achtige plaatjes. ‘Dit heeft mijn moeder gekregen van Moeders voor Moeders toen ze zwanger was van mij en toen ik zwanger werd, heeft ze het aan mij gegeven.’ Een mooi aandenken en gegarandeerd dat dit wordt doorgegeven van moeder op dochter. Het motiveerde haar om ook mee te doen met Moeders voor Moeders. Erg bijzonder om die ‘oude’ cadeautjes terug te zien!

Daniëlle – heeft 7 verhalen geschreven.

Meer Artikelen