De laatste zaterdag van maart staat in het teken van deelneemsterbezoek. Na een zonnige voorjaarsweek zonder jas op pad te zijn te geweest, hijs ik mij op deze kille zaterdagmorgen toch maar weer in mijn winterjas. Ik heb zes afspraken gepland vandaag. Bij de laatste afspraak word ik ontvangen in een kleine oude boerderij, ergens in een dorpje midden in het land. Door de twee katten word ik vriendelijk welkom geheten. Katten vinden mijn tassen altijd zeer interessant en die worden dan ook uitgebreid besnuffeld.

Nadat ik mij heb geïnstalleerd op de grote bank, komt één van de katten gezellig spinnend achter mij liggen op mijn jas die ik daar heb neergelegd. Zodra de deelneemster dit ziet, stuurt zij het beestje meteen weg. Druk pratend over Moeders voor Moeders, hebben wij niet in de gaten dat de kat weer is neergestreken op mijn jas. Totdat de man des huizes ziet dat poeslief haar behoefte op mijn jas en de muur heeft gedaan. Paniek alom!

Zaterdagmiddag laat krijg ik een schoon gewassen jas en een goedmaakpresentje thuisbezorgd. Dankjewel lieve deelneemster!

Margriet – heeft 6 verhalen geschreven.
Informatrice Woudenberg en omstreken

Meer Artikelen