Een intakegesprek duurt gemiddeld 20 minuten maar vaak duren ze bij mij iets langer. Ik ben een echte kletsmajoor en als de deelneemster dat ook is… you do the math! Waar we over praten zijn de bakerpraatjes, en dan niet alleen die over het juiste voedsel of het geslacht van het kindje, ook over het zwanger worden zelf.

Als het zwanger worden op zich heeft laten wachten, komen de meest hilarische verhalen naar boven. Denk bijvoorbeeld aan: na het vrijen met de benen in de lucht om de zwaartekracht een handje te helpen, of als de ovulatietest positief testte een gesprek zoals: “Schat, kom je? Het is NU tijd!.” Of, wanneer manlief zin heeft en de vrouw reageert met een: “We hebben het gisteren al gedaan en je mag op z’n vroegst morgen pas, anders wordt je sperma lui.” Lang leve de romantiek!

Regelmatig blijkt dat als de dame in kwestie er even geen erg in heeft door bijvoorbeeld een vakantie of verhuizing, dát juist het moment is waarop ze in verwachting raakt. Maar ja, het is lastig er niet mee bezig te zijn als je iets heel graag wilt. Zwanger worden moet vanzelf gaan en wel zo, dat het ‘maken’ van een kindje leuk blijft en geen verplichting wordt. Dat blijkt vaak juist tegen te werken!

Antoinette - MvM – heeft 6 verhalen geschreven.

Meer Artikelen