In de jaren dat ik als informatrice bij Moeders voor Moeders werk, is het mij opgevallen dat veel vrouwen via het gedrag van hun hond of kat te weten komen dat ze zwanger zijn.

Honden kunnen heel verschillend reageren. De ene hond wordt extreem waaks, hij bewaakt zijn vrouwtje met zijn leven. Andere honden reageren juist het tegenovergestelde. Ze merken dat er iets anders is aan hun vrouwtje en trekken meer naar ze toe. Een deelneemster vertelde me dat ze door het vreemde gedrag van haar hond ontdekte dat ze zwanger was. Normaal gesproken kwam ze thuis van haar werk en werd ze enthousiast begroet door haar hond en nu keek hij haar aan, draaide zijn kop om en negeerde haar. Gelukkig gebeurde dit alleen tijdens de eerste weken van haar zwangerschap. De relatie tussen bazin en hond is momenteel weer helemaal goed.

Katten reageren nog sterker op een zwangerschap. Veel katten voelen blijkbaar aan dat er iets gaande is in de buik van de bazin. Wat ze meestal niet doen, doen ze nu wel, ze gaan op de buik van de zwangere bazin liggen. Het meest bijzondere dat ik heb gehoord is een verhaal over een kat die niet van vreemden hield. Zodra er visite kwam, vluchtte hij weg. Maar als er iemand zwanger was, sprong de kat bij deze dame op schoot, draaide een aantal rondjes en ging liggen spinnen. Omdat dit gedrag nogal opvallend was, is de bazin op gaan letten bij wie de kat dit gedrag vertoonde. Ze kwam erachter dat dit telkens bij zwangere dames gebeurde, soms wist zij eerder dat haar bezoek zwanger was dan de zwangere zelf. Erg bijzonder!

Odette - MvM – heeft 6 verhalen geschreven.

Meer Artikelen