Ik was laatst op intakegesprek bij een nieuwe deelneemster die vertelde dat ze een lesbische relatie heeft. Het is goed dat er tegenwoordig geen taboe meer heerst op twee vrouwen die samen een kindje willen krijgen en het is fantastisch dat dit mogelijk is! Bij hen was het iets anders gegaan dan normaal. In plaats dat haar eitje werd bevrucht met een spermadonor, is het eitje van haar vriendin bevrucht waarna het vervolgens bij haar is ingebracht. Op deze manier is het kindje helemaal van hen beiden. Natuurlijk heeft hij of zij de genen van haar vriendin en van de spermadonor, maar zij draagt het kindje zodat ze allebei een echte band hebben met de baby. Ik vond dit zó mooi en ik wist ook niet dat dit kon, jullie?

Wat ook echt supermooi was: haar vriendin heeft de helft van haar eitjes aan een andere dame gegeven. En inmiddels is die dame bevallen van een kindje. Wat een prachtig gebaar! Ik vroeg aan de deelneemster of ik het verhaal van haar en haar vriendin op deze blog mocht zetten, en dat mocht. Wellicht dat dit verhaal ook anderen kan informeren en inspireren!

Antoinette - MvM – heeft 6 verhalen geschreven.

Meer Artikelen