Een vraag die ik als informatrice vaak krijg is of ik in een auto van Moeders voor Moeders rijd met een groot logo erop. Nou, dan kan ik iedereen gerust stellen, de informatrices rijden in hun eigen auto. Wij begrijpen dat deelneemsters hun zwangerschap in het begin geheim willen houden. Het is wel jammer dat we geen reclame op onze auto’s kunnen plaatsen, want dat geeft natuurlijk meer naamsbekendheid. Ook de chauffeurs rijden in een gewone (vaak witte) bus met een koeriersnaam er op.
In kleine dorpjes wil het nog weleens lastig zijn, zeker als er tegenover je iemand woont die alles in de gaten houdt. Ik probeer mijn auto altijd zo neer te zetten dat niemand in mijn achterbak kan kijken. De kratten zitten trouwens ook vaak in plastic zakken.
Ik had laatst een inschrijving in een dorp met huizen die een gezamenlijke oprit hadden. De dag daarna kwam er een volgende aanmelding binnen, nota bene van het huis ernaast! Met inschrijven was dat wel even een spannend moment. Ik heb de auto zo neergezet dat de buurvrouw (al deelneemster) het niet kon zien. In gesprek kwam ik er achter dat de dames het ook nog niet van elkaar wisten. Ik heb deze deelneemster wel verteld bij afscheid dat het druk was op het dorp met deelneemsters. En dat ik dus niet kon garanderen dat zij niet een bekende tegen zou komen bij de depotkist. Maar dat vond ze geen enkel probleem, dan had ze er gewoon een extra geheimpje bij.
Ik denk dat ik ook voor de andere informatrices mag spreken, als ik zeg dat wij er echt alles aan doen om alles zo discreet mogelijk te laten verlopen!

Daniëlle – heeft 7 verhalen geschreven.

Meer Artikelen