Tussen Kerst en Oud & Nieuw worden de meeste baby’s gemaakt, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek. De vrije dagen en vrieskou buiten lijkt een perfecte combinatie voor stelletjes om eens gezellig tussen de lakens te kruipen. Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat de meeste verjaardagen op 16 september zijn. Tel maar even negen maanden  terug! Maar liefst 9% van alle kinderen worden verwekt tijdens de kerstvakantie.

Seizoenen zijn van grotere invloed op de voortplanting dan je misschien denkt. In augustus vinden er minder bevruchtingen plaats dan in andere maanden, wat blijkt uit het feit dat in april de minste baby’s worden geboren. Dit kan aan verschillende zaken liggen: zoals bijvoorbeeld aan de kwaliteit van sperma, dat in warme seizoenen niet zo hoog is als in de koudere.

Factoren die ook meespelen, buiten het weer en de vrije dagen om, is dat er  tijdens de feestdagen ook een algemene vrolijke sfeer hangt waarvan men eerder zin krijgt in seks. Er heerst een algemeen feestgevoel, mensen zijn ontspannen en er wordt meer gedronken.

Herken jij je in de resultaten van dit onderzoek? Oftewel – heb jij tijdens de feestdagen een poging gedaan om zwanger te worden?

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen