Als informatrice bij Moeders voor Moeders bezoek ik vrouwen die zwanger zijn en mee willen doen. Omdat de zwangerschap dan in een nog heel pril stadium is weet meestal nog bijna niemand dit. Dat kan weleens tot vreemde situaties leiden.

Het inspelen op situaties begint tijdens afspraken soms al bij de voordeur. Zo had ik eens een intake bij een zekere Joke. Ze woonde in een rijtjeshuis. Gelukkig had ik – voordat ik aanbelde – eerst even de voornaam gecontroleerd. In de haast vergeet ik dat namelijk weleens.

Ik bel aan, de deur zwiept open en ik krijg een hand en drie dikke zoenen op mijn wangen. Hé… hoe gaat het Joke?”, was mijn reactie op deze wel heel amicale begroeting. Op dat moment komt er een vrouw met kind vanuit de huiskamer de hal binnenlopen. Joke stelt mij aan haar voor als een ‘vriendin uit haar schooltijd’. We wisselen snel een blik van verstandhouding terwijl Joke de buurvrouw gedag zegt. De buurvrouw wist natuurlijk helemaal niet dat Joke zwanger was! Joke en ik hebben er samen hard om moeten lachen en het ijs was meteen gebroken!

Daniëlle – heeft 7 verhalen geschreven.

Meer Artikelen