simavi estafetteOm de moedersterfte onder de aandacht te brengen van publiek en politiek organiseert ontwikkelingsorganisatie Simavi de Estafette voor Wereldmoeders. Van 23 tot en met 27 september rijden 125 estafette-ambassadeurs in Volkswagen-busjes door Nederland om aandacht te vragen voor Millenniumdoel 5: verbeteren van de gezondheid van moeders.

In elke Millennium Gemeente waar de tour langskomt zal de burgemeester of wethouder samen met zwangere vrouwen uit de gemeente op een ludieke manier aandacht vragen voor de millenniumdoelen in het algemeen en moedersterfte in het bijzonder. Ze roepen moeders in hun gemeenten op om een foto te uploaden van zichzelf en hun kind. Deze foto’s worden verstuurd naar Staatsecretaris Knapen met het verzoek alles op alles te zetten om moedersterfte de wereld uit te helpen.

Jaarlijks sterven circa 350.000 vrouwen in het kraambed omdat zorg tekort schiet. Dat zijn bijna 1.000 vrouwen per dag. Voor elke vrouw die overlijdt, staan ongeveer 30 vrouwen met een blijvende handicap of infectie. 99 procent van deze vrouwen leeft in ontwikkelingslanden. De sterfte van deze vrouwen is niet alleen een drama voor henzelf, ook hun gezinnen en de gemeenschap waarin ze leven raken ontwricht.

Vier van onze deelneemsters uit Horst dragen hun steentje bij voor het goede doel. Doen jullie ook mee? Op de site vind je waar en wanneer de loop wordt gehouden!

Bron Estafette voor Wereldmoeders.

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen