Omdat één op de zes paren niet op de natuurlijke manier zwanger kan raken zamelt Moeders voor Moeders urine in. En niet zo maar urine, maar urine van prilzwangere vrouwen.

Uit de urine die Moeders voor Moeders inzamelt wint Aspen Oss b.v. het hCG-hormoon. Van dit hormoon worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen. Daarom is Moeders voor Moeders altijd op zoek naar zwangere vrouwen die hun urine willen doneren om andere vrouwen te helpen ook moeder te worden. Want wij vrouwen zijn eigenlijk toch best een beetje speciaal. Maar dat wisten wij natuurlijk al.

Even terug in de tijd
Het begon allemaal 80 jaar geleden, in 1931. Moeders voor Moeders heette toen nog ‘Urine Inzameling Organon’. Vier jaar eerder, in 1927, had Organon namelijk ontdekt en aangetoond dat er in de urine van zwangere vrouwen hormonen voorkomen die de vruchtbaarheid bevorderen. Mannen in zwarte manchester pakken haalden met paard en wagen de urine op bij zwangere vrouwen. Pismannekes werden ze ook wel genoemd. Het proces van ophalen van de urine is door de jaren heen niet veranderd. Echter is paard en wagen uiteraard omgeruild voor bestelauto’s.

Het ophalen van de flessen
Als deelneemster aan Moeders voor Moeders ontvang je één of meer opvangkannen. Ook krijg je iedere week twee kratten met elk vier flessen om je urine in te bewaren. Dagelijks kun je een nieuwe fles gebruiken om nare luchtjes te voorkomen. De flessen worden uiteraard voor ontvangst uitstekend gereinigd om de hygiëne te bewaren.

Iedere week haalt een chauffeur van Moeders voor Moeders de flessen bij je op. Je hoeft hier zeker niet voor thuis te blijven. Je spreekt met de informatrice uit je omgeving af waar de flessen staan. En als je niet wilt dat een chauffeur bij je aan de deur komt? Dan kun je de flessen ook zelf naar een verzamelpunt brengen.

Let wel: in sommige delen van Nederland worden de flessen niet aan huis opgehaald, maar kun je alleen deelnemen als je de urine zelf naar een verzamelpunt brengt. Bekijk hiervoor het overzicht van de verzamelpunten.

Wil je meer informatie ontvangen, dan kun je bellen met het gratis telefoonnummer 0800 – 022 80 70.

Groetjes,

Redactie Vriendinnen Onder Elkaar.

PS En als je jouw geluk wilt delen met andere vrouwen, meld je dan aan middels het aanmeldformulier op de website van MoedersvoorMoeders.nl.

SandraSandra – heeft 7 verhalen geschreven.
Marketing Assistant bij Moeders voor Moeders.

Meer Artikelen